Vihreä järjestöaktiivi Pohjois-Helsingin Vihreät ry:n perustajajäsen ja taloudenhoitaja, Helsingin Seniorisäätiön hallituksen varajäsen, Vihreitten työelämäryhmän ja oikeuspoliittisen työryhmän jäsen

718 viranhaltijapäätöksestä 133 muuttui jaostossa toimeentulotuen hakijan hyväksi

Helsingin sosiaalilautakunnan ensimmäinen aikuispalvelujen muutoksenhakujaosto kokoontui viime vuonna 15 kertaa ja käsitteli 668 pykäläkohtaa. Hallinnollisia pykäliä oli 25 ja tiedotuspykäliä oli yhdeksän.


Helsingin HaO:n 42 ja KHO:n 16 päätöstä merkittiin tiedoksi (osa keskustelun jälkeen). Varsinaisia toimeentulotuen muutoksenhakupykäliä oli 629, joissa käsiteltiin 718 viranhaltijapäätökseen kohdistunutta muutoksenhakua (oikaisuvaatimusta), joista jaosto:

1) pysytti ennallaan 497 viranhaltijapäätöstä,

2) kumosi 133 viranhaltijapäätöstä ja

3) jätti myöhästyneenä tai muutamassa tapauksessa toimivaltaansa kuulumattomina tutkimatta 88 viranhaltijapäätökseen kohdistunutta muutoksenhakua.

Oikaisuvaatimuksia tulee yhä eniten Helsingin eteläisen sosiaaliaseman alueelta, vaikka tuentarvitsijoita on enemmän itäisen ja pohjoisen aseman alueella. Hallinto-oikeus on kumonnut vain muutamia jaoston päätöksiä, ja KHO:een asti harva edes pääsee, koska KHO ei yleensä myönnä muutoksenhakulupaa.

Tänä vuonna muutoksenhakujen määrä näyttää toistaiseksi kasvavan. Jaosto kokoontuu nykyisin kolmen viikon välein - joka toinen viikko toistuvat kokoukset voisivat olla tarpeen, mutta viranhaltijavalmistelunkin voimavaroilla on rajansa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat