Vihreä järjestöaktiivi Pohjois-Helsingin Vihreät ry:n perustajajäsen ja taloudenhoitaja, Helsingin Seniorisäätiön hallituksen varajäsen, Vihreitten työelämäryhmän ja oikeuspoliittisen työryhmän jäsen

Luottamustehtävä Helsingin uuden sosiaali- ja terveyslautakunnan 2. jaostossa

Vuoden vaihtuminen on tuonut Helsinkiin uuden "superviraston" ja "superlautakunnan", puolet kaupungin taloudesta kattavan sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä -viraston. Organisaatiouudistuksen myötä jaostojen määrä väheni kolmeen: uusi 1. jaosto vastaa varsin tarkoin viimekautista ensimmäistä aikuispalvelujen muutoksenhakujaostoa eli se käsittelee "vain" toimeentulotuesta tehtyjä oikaisuvaatimuksia; "omasta jaostostani" eli 2. jaostosta jäljempänä; sitten on vielä ruotsinkielisiä asioita käsittelevä 3. jaosto, joka elänee edelleenkin hieman omaa elämäänsä. Ainakin jaostojen nimet ovat lyhentyneet helpoiksi ja vähemmän byrokraattisiksi!

 

Valtuusto on nimittänyt minut sosiaali- ja terveyslautakunnan uuden toisen jaoston (ks. http://www.hel.fi/hki/sote/fi/P__t_ksenteko/jaostot) varajäseneksi. Jaostomme puheenjohtaja on Kokoomuksesta ja varapuheenjohtaja omasta ryhmästäni eli Vihreistä. Uudet jaostot eivät ole kokoontuneet vielä kertaakaan, ja tänä siirtymäaikana kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveysjaosto on hoitanut eri laeissa säädetyn "kunnan monijäsenisen elimen" tehtävät.

Ensi torstaina eli 7.2. on yhteinen perehdyttämistilaisuus, jossa pääsemme tapaamaan tämän nelivuotiskauden yhteistyökumppaneitamme: muita jäseniä ja varajäseniä, esitteleviä viranhaltijoita ja sihteereitä. Oletan ainakin sosiaali- ja terveyslautakuntaan kuulumattomien luottamushenkilöitten eli muitten kuin jaostojen puheenjohtajien varajäsenineen olevan vielä melko hämillään, koska uusi organisaatio on toiminut vasta kuukauden verran.

Koska jaostot käsittelevät yksilöasioita, suurin osa niitten päätöksistä on salaisia, mutta lautakunnan päätökset ja linjaukset "valuvat" kyllä alaspäin jaostotasolle. Toisaalta tukia ja 2. jaoston tapauksessa  Toivon voivani kirjoitella silloin tällöin yleisen tason näkymistä tälläkin valtuustokaudella, sillä sosiaali- ja terveysasiain merkitys ei ole ainakaan vähenemässä talouden nykytilanteessa, päinvastoin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Virkkeen "Toisaalta tukia ja 2. jaoston tapauksessa" piti kuulua kokonaisuudessaan näin: "Toisaalta tukia sekä 2. jaoston tapauksessa eräitä päihdehuoltolain ja tartuntatautilain mukaisia asioita käsitellessään jaoston täytyy ottaa huomioon ensisijaisesti sosiaalioikeuden ja hallintolain yleiset periaatteet eikä poliittisia tarkoitusperiä."

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Aivan ilmainen ja kullanarvoinen ohje Jari J:lle. Muista aina ja kaikessa totella pääpuoluetta eli kokoomusta, koska vihreät ovat vain sen puisto-osasto. Siitä koituu osaksesi kunnia, valta ja varakkuus.

Toimituksen poiminnat