Vihreä järjestöaktiivi Pohjois-Helsingin Vihreät ry:n perustajajäsen ja taloudenhoitaja, Helsingin Seniorisäätiön hallituksen varajäsen, Vihreitten työelämäryhmän ja oikeuspoliittisen työryhmän jäsen

Olen Oulunkylän ainoa Vihreä ehdokas - kaupunginosaan liittyviä teemojani

Oulunkylän lähialueilta, varsinkin Käpylästä, on toki monia valtuustoehdokkaita, mutta olen puolueen ainoa oulunkyläläinen ehdokas.

Nimenomaan Oulunkylään liittyviä aiheitani, joita valtuustossa ajaisin:

- Linjat 64 ja 69 kulkevat kesäaikaan, varsinkin juhannuksesta heinäkuuhun, aivan liian harvoin. Vuorotiheyttä on lisättävä!

- Oulunkylän alueelle tarvittaisiin lisää päiväkotipaikkoja, kuten viime viikolla Leikkipuisto Mäkitorpassa pidetyssä PoHeVi:n tilaisuudessa selvästi kävi ilmi.

- Ykkösen raitiovaunu on palautettava kulkemaan viikonloppuisinkin tai aluksi ainakin lauantaisin; lisäksi olisi selvitettävä mahdollisuudet jatkaa linjaa Käpylän rautatieasemalle asti.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ritamo (nimimerkki)

Saatat olla ainoa Oulunkylän Vihreä ehdokas, mutta aivan yhtä laadukkaita vihreiden arvoja on lukuisilla muillakin Oulunkylän ehdokkailla, sekä lisäksi heillä on paljon muita vielä tärkeämpiä ominaisuuksia, joihin mieluummin kannattaa luottaa. Sitoutuminen valtuustotyöskentelyyn vaatii perehtymistä kuukausittain moneen mapilliseen asiaa, ja kotisivujesi tiedot useista edustuksellisista toiminnoistasi panee epäilemään, ettei aikasi riitä joko niihin tai valtuutetun luottamustoimeen. Olisi melko tyhmää äänestää ketään pelkästään puolueen napinpainajaksi.

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Teräviä kommentteja. Ensinnäkin olen (freelance-)kääntäjä, populaarimusiikkikirjoittaja ja jatko-opiskelija (väitöskirjatyö vesirakentamisesta eli ympäristöalalta) eli en siis ole sidottu perinteiseen päivätyöhön, vaan aikatauluissani on yleensä hyvin joustovaraa; toisaalta varsinkin kääntäjä on oppinut pitämään kiinni joskus tiukoistakin aikatauluista. Perhekään ei sinkkua sido.

Lupaan tässä julkisesti, että jos jokin järjestötehtäväni vie aikaa valtuustoasioilta (jos siis minut valittaisiin), olen valmis järjestötoimesta luopumaan.

Tiedän valtuustotyöskentelyn sitovuuden, kun jo Seniorisäätiön hallituksessakin toimiminen edellyttää laajoihin aineistoihin tutustumista. Ammattijärjestöni LAL:n valtuustossa olin käsittelemässä jo miljoonabudjettia, valtuustossa olisivat sitten edessä miljardit. Lisäksi tunnen monia nykyisiä kaupunginvaltuutettuja ja tällä viikolla osallistuin Helsingin Vihreitten budjettiriiheen, jossa evästettiin budjettineuvottelijoitamme. Tarkoitus olikin kirjoittaa tänne ensi kauden talousarvion valmistelusta aineiston pohjalta.

Sosiaalioikeudellisen seuran hallituksen jäsenyys antaa tietoja sosiaaliturvajärjestelmästä ja sen puutteista. Tämä on tietysti monilta osin valtakunnallinen(kin) kysymys.

Muut puolueet "vihertävät" kovasti näin vaalien alla, mutten kehottaisi luottamaan "tilapäisvihreyteen". Kommentoin muitten oulunkyläläisten ehdokkaitten kantoja ja vaaliohjelmia mielelläni, jos he ovat halukkaita väittelemään/keskustelemaan.

On tietysti realismia, että lähes tuhannesta ehdokkaasta vain murto-osa pääsee valtuustoon edes varajäseneksi. Jokainen tuntemani vihreä ehdokas on kuitenkin aidosti ja tosissaan liikkeellä, pelkässä protestihengessä kukaan ei ole mukana. Mitkä vaalit ne olisivat, joissa ei olisi valinnanvaraa?! Tai niin: onhan monissa pikkukunnissa kaudesta toiseen niitä samoja keskustalaisia isäntämiehiä ja Keskustan yksinvalta. Olen ihan samaa mieltä, ettei "pelkkää napinpainajaa" kannata äänestää - minut tuntevat tietävät varmasti, etten sellaiseksi suostuisikaan.

Raipe (nimimerkki)

Iltalehti selvitti äskettäin valtuustoaktiivisuutta. Helsingin valtuusto on kokoontunut 82 kertaa kuluvan vaalikauden aikana. Vihreällä ryhmällä on vuosien 2005 ja 2008 välisenä aikana yhteensä 237 poissaoloa ja se on ylivoimaisesti eniten poissa olleiden ryhmä. Lupaus jättäytyä pois kun paineet ja kiire estävät, ei ole koskaan minkään takuu, kuten esim. perussuomalaisten Halmeen kohdalla kävi.
Minä en menisi äänestämään duracell-pupua enkä supermiestä, koska ensin mainitun paristo loppuu ennen pitkää ja jäljessä mainittu on fiktiohahmo.

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Nimimerkki Raipe puuttui valtuustopoissaoloihin. Minähän olen vasta pyrkimässä, mutta tässä Vihreitten sisäiseltä listalta saamieni kommenttien perusteella hiukan vastausta:

Varajäsenjärjestelmä on toiminut Vihreillä hyvin. Kuluvalla valtuustokaudella on yhden kerran ollut yksi vihreitten tuoli tyhjänä pari tuntia, mutta se johtui siitä, että varajäsenten kutsumisen hoitava kaupungin hallinto oli kadottanut asianmukaisesti ilmoitetut varajäsenen yhteystiedot. Pekka Haaviston arvostetut kansainväliset ja usein kiireelliset tehtävät kieltämättä näkyvät tilastossa, mutta vastikaan Nobelin palkinnon saanut presidentti Ahtisaari onkin sitten pitänyt häntä yhtensä "seuraajanaan".

Iltalehden juttu on melko tunnusomainen iltapäivälehden pinnallinen kirjoitus, jossa tavoitellaan lähinnä näyttävää otsikkoa.Tony Halme nyt oli oma lukunsa, johon en tässä puutu. - Minä en itse äänestäisi kansanedustajaa, ainakaan ministerinä toimivaa, koska kolmea aikaviepää luottamustehtävää ei varmaan kukaan pysty täyspainoisesti täyttämään. Jokainen harkitkoon tätä puolta itse.

Toimituksen poiminnat