Vihreä järjestöaktiivi Pohjois-Helsingin Vihreät ry:n perustajajäsen ja taloudenhoitaja, Helsingin Seniorisäätiön hallituksen varajäsen, Vihreitten työelämäryhmän ja oikeuspoliittisen työryhmän jäsen

Ensi vuoden talousarvio: nykyinen kaupunginhallitus ja -valtuusto jakavat varat

Viime viikolla Helsingin Vihreitten sisäisessä budjettiriihessä yksi neuvottelijoistamme tokaisi: "Jos haluat miljardifirman johtoon, pyri sosiaali- tai terveyslautakuntaan!" Totta tosiaan: talousarvion (tällä hetkellä kaupunginjohtajan ehdotuksen) mukaan sosiaalitoimen ensi vuoden menot ovat noin miljardi ja 66,8 miljoonaa euroa sekä terveyskeskuksen varsin tarkkaan saman verran. Luvut ovat tietysti suuria, mutta vain pienessä osassa niistä on neuvoteltavaa.

Vaikka ensi sunnuntaina illalla tiedämme jo tulevan valtuuston kokoonpanon, niin heti seuraavana maanantaina nykyinen kaupunginhallitus kokoontuu käsittelemään talousarviota, joka tulee nykyisen valtuuston käsiteltäväksi sitten marraskuun alussa. Näin nykyinen valtuusto on siis sitomassa seuraajansa käsiä. 

Tiivistettyä tietoa: http://www.hel2.fi/taske/julkaisut/talousarvio2009/talousarvio/tiivistelma/

ja koko ehdotus: http://www.hel2.fi/taske/julkaisut/talousarvio2009/Talousarvio2009.pdf.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Meilläpäin, Länsi-Turunmaalla, budjetin tekevät ensi kertaa virkamiehet, eli RKP. En tiedä missä järjestyksessä he sitä sitten juoksuttavat kumileimasin-valtuuston läpi.
Sen jälkeen alkaa sota kun liitetyt saaristokunnat (Nauvo, Korpoo, Houtskari ja Iniö) huomaavat maksavansa meidän (Parainen) Virttaankankaan projektin juomavedet. Meillä on jo nyt maan kallein juomavesi.

Myös sellainen juoksujärjestys josta Sinä kirjoitit, on kovin huonoa demokratiaa, mutta meilläpäin demokratia tarkoittaa sanelua.

kytokangas

Niinpä. "Näin nykyinen valtuusto on siis sitomassa seuraajansa käsiä." Kaupunginjohtajan esitykseen talousarvioksi vuodelle 2009 eivät mahtuneet sosiaalilautakunnan esittämät lisäykset päiväkotien tilatäytön alentamiseen (1,5 M€) ja päiväkotihoidon hoitohenkilöstön määrän lisäämiseen (2,7 M€). Montako päiväkotihoidon hoitajaa tuolla 2,7 miljoonalla eurolla olisi palkattu? Evättiinkö vai evätäänkö Helsingiltä yli 50 hoitajaa?! 2,7 M€ lisäys on saatava budjettiin.

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Kiitokset kommenteista! Länsi-Turunmaan tilanteesta en paljon tiedä - paitsi että Virttaankankaan muistan armeija-ajoilta Porin Prikaatista ja joskus olen ihmetellyt, miksi Satakunnan pitää juottaa Varsinais-Suomea? No, toki Turku on suuri kaupunki, jonka vedensaanti on turvattava...

En sinänsä halunnut moittia sitä, että nykyinen valtuusto päättää ensi vuoden talousarviosta, sillä käytäntöhän on valtakunnallinen; halusin lähinnä puuttua HS:n kin tänään esille ottamaan pulmaan eli tuleviin taloudellisesti huonompiin aikoihin, jotka uusi valtuusto joutuu kohtaamaan.

Kristillisdemokraatti Sonja Kytökangas puuttui päivähoitoon. Ehdin toivottavasti käsitellä muutamia talousarvion kohtia vielä toisessa kirjoituksessani.

Toimituksen poiminnat