Vihreä järjestöaktiivi Pohjois-Helsingin Vihreät ry:n perustajajäsen ja taloudenhoitaja, Helsingin Seniorisäätiön hallituksen varajäsen, Vihreitten työelämäryhmän ja oikeuspoliittisen työryhmän jäsen

Viite - Tieteen ja teknologian vihreät: uusi yhdistys

(Jostakin syystä viime vuoden puolella kirjoittamani artikkeli ei tullut näkyviin, liekö syynä ollut tekninen virhe? Julkaisen kirjoituksen sellaisenaan vain ajankohtaviittaukset poistaen.)

Yhdistysten luvattu maa sai viime lauantaina yhden uuden järjestön lisää: perustimme 19 hengen voimin uuden lyhyellä ja kätevällä Viite-nimellä ristityn yhdistyksen. Perustajajäsenissä olivat mukana mm. kansanedustajat Jyrki J.J. Kasvi ja Oras Tynkkynen, jotka pääsivät poikkeamaan kokoukseen puoluevaltuuskunnan kokouksesta.

Uuden yhdistyksen tarkoituksena on

·        edistää toiminnallaan vihreitä arvoja: luonnon- ja ympäristönsuojelua, kestävää kehitystä, yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta; 

·        tarjota jäsenistönsä asiantuntemus puolueen käyttöön päätöksenteon ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen tueksi; 

·        edistää korkeatasoisen ja objektiivisen tutkimustiedon käyttöä päätöksenteon pohjana; 

·        edistää kansalaislähtöisen tietoyhteiskunnan toteutumista; 

·        edistää tutkimusta sekä ihmisen ja ympäristön hyvinvointia edistävän tekniikan käyttöönottoa; 

·        edistää kriittistä keskustelua tieteen ja teknologian roolista yhteiskunnassa; 

toimia viiteryhmänä, keskustelun herättäjänä ja yhdyssiteenä.Tässä kuussa ja ensi vuoden tammikuussa aika menee vielä perustamisbyrokratiaan, mutta Viitteestä kuullaan pian enemmän, onhan kyseessä valtakunnallinen yhdistys.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat