Vihreä järjestöaktiivi Pohjois-Helsingin Vihreät ry:n perustajajäsen ja taloudenhoitaja, Helsingin Seniorisäätiön hallituksen varajäsen, Vihreitten työelämäryhmän ja oikeuspoliittisen työryhmän jäsen

Jälkisensuuri

Hupsis - blogi hävis!

Kylläpä blogit tuppaa hukkaantumaan!

Kirjoitin uuden  blogin Suvi Lindenin tapauksesta ja viittasin erääseen epämääräiseen sivustoon, jonka morkkasin pataluhaksi. Tarvitaan luotettavia tietoja.

Pidin viittaamani kirjoituksen sanomaa epämääräisenä ja epäluotettavana sekä toivoin, että media yrittäisi mahdollisimman pian saada esille luotettavaa informaatiota tästä tapauksesta.

Minun blogissani ei taatusti ollut vihapuhetta, loukkaavaa sanomaa, rasismia, pahoja tapoja, kirosanoja, solvauksia tai herjaa.

Blogien sensurointisyyt hyvä kertoa

Olen yksi niistä onnettomista, jonka kirjoituksia on jälkisensuroitu tai jolle jaettu muu penalty. Tiedän, että meitä on useita Puheenvuorossakin. Medialla on tietenkin oikeus säännellä mitä se julkaisee tai siis jopa velvollisuus. Mutta sensuurin kohteeksi joutuneelle on paikallaan kertoa mikä ilmaisun osa ei ollut hyväksyttävä. Monta kertaa saa ihmetellä kuinka moni törkyturpa saa pitää juttunsa näkyvillä, mutta harmittomat jutut katoavat. Yllättäen nämä sensuurin syyt eivät ole aina lainkaan selviä vaan ulkopuoliset lukijatkin ihmettelevät mistä ollut kyse, kun jutut häipyvät.

Yliopisto sensuroi itseään

Helsingin yliopisto on vetänyt pois erillislaitoksensa historiikin heti julkaisemisen jälkeen. Koulutus- ja kehittämispalvelujen kahvihuoneessa henkilöstöltä kerättiin käsistä heille jaetut kirjat. Palmeniana tällä vuosituhannella tunnetun laitoksen historiikin olivat kirjoittaneet professori Antti Karisto ja professori Markku Heikkilä.

Sensuuria näköjään myös jälkikäteen

Luin uudelleen Terhi Koulumiehen blogia noin kuukauden takaa. Siinä kerrottiin mielestäni yhdestä älyttömästä lautakuntapäätöksestä eli Helsinki ryhtyy viherkattojen edelläkävijäksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä